Boeken lenen bij de Bibliotheek Barneveld

De Bibliotheek Barneveld is van dinsdag tot en met vrijdag bereikbaar via (0342) 403 483 tussen 11.00 en 16.00 uur.  Je kunt ze bellen als je een vraag hebt over het gebruik van een van de onderstaande tips. Ook kun je een afspraak maken om boeken op te halen. Er kunnen online boeken gereserveerd worden. Dit doe je door op hun site in te loggen met je lezersnummer. Vervolgens kun je telefonisch een afspraak maken om deze op te halen.

De luisterbieb app vanaf 6 jaar

Deze app is is te downloaden voor op de telefoon of tablet. Het is een gratis service van de Bibliotheek. Wil je nog meer boeken luisteren? Dan kun je inloggen met je lenersnummer. Heb je deze niet, bel gerust de bibliotheek.

100 E-books voor het hele gezin

In de ThuisBieb-app staan 100 e-books voor het hele gezin. De app is toegankelijk voor iedereen. De ThuisBieb-app is in elk geval beschikbaar tot en met 10 mei. Kijk voor meer informatie op deze site.

Yoleo 6 tot 12 jaar

Yoleo motiveert kinderen om wél te lezen! Hoe krijg je kinderen die niet van lezen houden met hun neus in de boeken? Door lezen leuk te maken! Met Yoleo verdien je leespunten die je kunt gebruiken om je virtuele kamer in te richten. Lezen met Yoleo is ook makkelijk. De tekst wordt getoond en voorgelezen. Yoleo is een gratis service. Het enige wat je nodig hebt is het lenersnummer van de Bibliotheek.

Superboek 0 tot 18 jaar

Speciaal voor kinderen met een leesbeperking bestaat er Superboek. Bij Superboek vind je de meest actuele titels in gesproken vorm. Deze kunnen via een app geluisterd worden. De collectie van Superboek bestaat uit ruim 11.000 jeugdboeken en ongeveer 20 tijdschriften. Van Jip en Janneke tot De Grijze Jager. Van Sjakie en de chocoladefabriek tot De waanzinnige boomhut. Deze service is alleen bedoeld voor kinderen met een leesbeperking. Bijvoorbeeld kinderen met dyslexie of ADHD. Je meldt je aan via www.superboek.nl. De app is te downloaden voor smartphones en tablets.

De Voorleeshoek 0 tot 10 jaar

Het is belangrijk om elke dag voor te lezen of zelf te lezen. Het is goed voor de taalontwikkeling, woordenschat en het taalgevoel. Hoe eerder je begint met voorlezen, des te beter het is. Heb je zelf niet zoveel tijd om voor te lezen, dan is de Voorleeshoek een heel goed idee! De Voorleeshoek is momenteel gratis te gebruiken! Ga naar www.devoorleeshoek.nl om direct een kijkje te nemen.

Wepboek

Via deze site zijn twintig prentenboeken te vinden die voorgelezen worden en voorzien zijn van vragen en animaties. Speciaal voor groep 1 en 2.

Boekpakket

Via Boekpakket kun je tijdens de coronacrisis gratis digitale boeken lezen.

Boeken voor 1 cent bij Bol.com

Bol.com heeft een actie voor thuis lezen: thuisblijvertjes. Voor 1 cent per boek kunnen er digitale boeken aangeschaft worden. Ook zijn er dagelijks voorleesvideo’s te vinden.

Jeugdbibliotheek

Op de site van de Jeugdbibliotheek staat alles nog eens overzichtelijk op een rijtje.