Welkom op de pagina van groep 2/3

Groep 2/3 telt dit schooljaar 25 leerlingen. Veertien leerlingen zitten in groep 2 en elf leerlingen in groep 3.  De leerlingen krijgen gezamenlijke lessen, maar er zijn ook lessen die specifiek voor groep 2 of voor groep 3 zijn.

Bij de start van de dag gaan de kinderen op hun eigen plek aan tafel aan de slag met het materiaal dat klaarstaat. De deuren gaan om 8.20 uur open. Om 8.30 uur starten we met de lessen.

Wat gebeurt er zoal in groep 2/3?

• Update van onderstaande info volgt.
  • De kinderen uit groep 2 leren de cijfers van 1 – 20
  • De dagen van de week, de maanden en seizoenen komen dagelijks aan bod
  • Er is veel aandacht voor woordenschat, rijmen, een verhaal terug vertellen
  • Om de week staat er een nieuwe letter centraal
  • Dagelijks worden er algemene liedjes gezongen en liedjes rondom de Bijbelverhalen
  • De kinderen oefenen hun motoriek door te kleuren, vouwen, knippen en te scheuren
  • De kinderen spelen iedere dag twee keer buiten of gaan naar het speellokaal in ons gebouw
  • We praten met de kinderen over hoe we met elkaar om moeten gaan
  • We gebruiken een kiesbord waarmee de kinderen hun activiteiten leren plannen
  • De kinderen krijgen Engels en leren de dagen van de week, de kleuren, dierennamen en woorden die bij het seizoen horen.

De leerkrachten

Juf Aline en juf Gerda zijn als leerkrachten verbonden aan groep 2/3. Daarnaast is er ondersteuning van juf Erica.

Aline van de Bunt

Leerkracht groep 2/3