Welkom op de pagina van groep 4

Groep 4 telt dit schooljaar 28 leerlingen. In groep 4 werken we vooral aan de basisvaardigheden van lezen, rekenen en taal. Zo komen in groep 4 alle tafels aan de orde.

Bij de start van de dag mogen de kinderen zelf naar het lokaal op de eerste verdieping komen. De deuren gaan om 8.20 uur open. De leerkrachten heten de kinderen welkom. Om 8.30 uur starten we met de lessen.

Wat gebeurt er zoal in groep 4?

• We leren de kinderen de psalmen en andere Bijbelse liederen
  • Op vrijdag maken de kinderen een Bijbelse verwerking
  • Het rekenen met sommen tot de honderd staat centraal en de tafels van 1 t/m 10
  • Er is heel veel aandacht voor het leren lezen op verschillende niveaus
  • De kinderen gaan de hoofdletters leren schrijven
  • Wekelijks is er een handvaardigheid- of tekenles, vaak gekoppeld aan een thema
  • Op woensdagmorgen hebben de kinderen gym

Hulp van thuis

We hopen dat ouders thuis met hun kind willen oefenen het leren van de tafels, het liefst elke dag even. Verder is er in groep 4 de ‘trotstas’. Om kinderen alvast te laten wennen aan het presenteren in de groep, gaan ze iets vertellen over waar ze trots op zijn. Ze nemen hiervoor materiaal mee in de trotstas. Ouders kunnen hun kind thuis helpen om de trotstas voor te bereiden.

Leerkrachten

Juf Arja en juf Lian zijn als leerkrachten verbonden aan groep 4.

Arja Vlasblom

Leerkracht groep 4