• Hoe kan ik mijn kinderen uitleggen wat het coronavirus is?

Er zijn verschillende filmpjes en boeken te vinden op internet waarin uitleg wordt gegeven wat het coronavirus is. Wij zetten er hier een aantal voor jullie op een rijtje.

Prentenboek over corona voor de onderbouw

Filmpje met uitleg voor de onderbouw

Filmpje met uitleg voor midden- en bovenbouw

• Wij moeten onze meivakantie annuleren. We kunnen dit kosteloos verzetten naar mei 2021. Is de meivakantie van volgend schooljaar al bekend.

Ja, het vakantierooster voor het schooljaar 2020-2021 is bekend en goedgekeurd door de MR. U vindt het hier.

• Is het al duidelijk of de meivakantie dit schooljaar gewoon doorgaat? Ik kan me voorstellen dat er uren ingehaald moeten worden.

Op dit moment weten we dat de scholen tot en met de meivakantie gesloten zijn. Voor onze school zou dat betekenen dat we in ieder geval tot en met 5 mei gesloten zijn. We houden de berichtgeving van de overheid in de gaten. Een week voor 28 april verwachten we nieuwe informatie vanuit de overheid.

• Is het een idee dat de kinderen in deze periode de typecursus gaan doen?

Ja, dat is een goed idee? We kunnen begin april een extra groep starten. Op 2 april kunnen we melden dat er inderdaad een extra groep is gestart. Wil uw kind ook leren typen? Na de zomervakantie starten we weer met een nieuwe groep.

Op initiatief van de MR is er de mogelijkheid om via een schoollicentie een online typecursus van Pica Typen te volgen. Deze typecursus volgt uw kind thuis. Onze school heeft een licentie met een type-coach waar u gebruik van kunt maken. Kinderen zullen thuis ongeveer 15 minuten per dag moeten oefenen. De online typecursus is geschikt voor kinderen van groep (5)/6 en voor groep 7 en 8. Het lesmateriaal is aangepast aan de leeftijdsgroep. Vanaf 1 april kan gestart worden met de online typecursus. De cursus duurt ongeveer 12 weken, maar er kan ook langer over gedaan worden. De kosten zijn 15 euro per leerling. U kunt uw kind aanmelden via  dit formulier. Wilt u zelf nog eens een typediploma halen? Geef u dan gerust ook zelf op. Mochten de kosten voor u een probleem zijn, stuur dan even een mailtje naar juf Geertje. Dan regelen wij iets voor u.

• Wij werken allebei fulltime en hebben niet zoveel tijd om ons kind te begeleiden. Hoe moeten we dit doen?

We realiseren ons als school heel goed dat dit voor ouders lastig kan zijn. We geven de kinderen voor ongeveer twee uur per dag schooltaken mee. We gaan ervan uit dat ze een gedeelte hiervan ook zelfstandig kunnen maken of tussen 10.00 en 12.00 uur contact leggen met hun leerkracht. Verder horen we van verschillende ouders dat ze ook thuis in blokken werken, zodat één van tweeën er voor de kinderen kan zijn. We moeten hier samen een weg in vinden. Lukt iets niet? Probeer het gewoon later nog een keer of vraag de leerkracht om hulp. Lees ook de tips en tricks van het CJG Barneveld.

• Mijn kind heeft het al moeilijk op school. Hoe gaan jullie ervoor zorgen dat mijn kind niet verder achter gaat lopen?

Naast ouders die zich zorgen maken, hebben we in de afgelopen dagen ook leerkrachten gehoord die zich zorgen maken. Dat is heel begrijpelijk. We zullen hier samen een weg in moeten vinden. Nu het thuisonderwijs is ingericht gaan we ons als team ook richten op de kinderen die meer ondersteuning of uitdaging nodig hebben. In de komende week zal één van de leerkrachten van uw kinderen bellen om te vragen hoe het gaat en wat er nodig is. Het is dan ook mogelijk dat er een bel-afspraak met één van onze Intern Begeleiders volgt, waarin afspraken gemaakt kunnen worden over extra ondersteuning.