Living Waters Village

In januari en februari 2020 gaan we zendingsgeld sparen voor Living Waters Village. We brengen geld bij elkaar voor een nieuw dak voor een school in Borneo.

Al heel wat jaar geleden heeft een zendeling in Borneo een visioen gehad dat hij een dorp moest bouwen voor 1000 kinderen (uit de jungle) en 2000 kinderen van onderwijs moest gaan voorzien.

Inmiddels hebben ze 300 hectare land in de jungle gekocht en is er een enorm bouwproject begonnen, dat onderdak kan geven aan de verwaarloosde kinderen, scholen voor de kinderen van basisonderwijs tot hoger onderwijs, accommodatie voor medewerkers en docenten, een trainingscentrum, een Praise-en Worship centrum, een polikliniek, een ziekenhuis, een Bijbelschool, een bakkerij, een administratiegebouw, een crèche voor de kleinsten, radio station en een naai-atelier.

Behalve dat de kinderen lichamelijke verzorging krijgen en onderwijs ontvangen krijgen ze ook geestelijke training. Ze begeleiden deze jonge mensen zo, dat ze naar hun dorpen terug kunnen keren, om ook in onbereikbare dorpen kerken te beginnen en het evangelie en hulpverlening aan hun eigen bevolking te brengen.

Op dit moment zijn ze in Borneo de daken van de basisschool aan het vervangen omdat ze beginnen door te roesten en te lekken. Een dak vervangen kost 5560 euro. Er moeten vier daken gedaan worden; dus elke bijdrage hiervoor is welkom !

Kijk voor meer informatie op de website van Living Waters Village

Adoptiekinderen

Ieder schooljaar sparen we voor een sponsorkind van Woord en Daad. We horen regelmatig hoe het met haar gaat en hoe de vorderingen op school zijn. In de periode dat we voor ons sponsorkind sparen sturen we ook iets namens onze school. Dit schooljaar sparen we van de zomervakantie tot de kerstvakantie voor ons sponsorkind.

Zuid-Soedan

Ieder schooljaar is het zendingsgeld in de maand maart bestemd voor de school in Gurube in Zuid-Soedan. Dit project hebben we in de zomer van 2017 afgerond. Met alle scholen van De Drieslag hadden we een aantal jaar gespaard voor de school in Zuid-Soedan. We haalden ongeveer €142.000,- op. Van dit geld zijn verschillende klaslokalen gebouw en is er materiaal gekocht voor de inrichting. Ook zij er leerkrachten opgeleid.

De inwoners van Gurube hebben meegebouwd aan de school en zijn zeer betrokken. We vinden het heel belangrijk dat onze band met de kinderen van Gurube blijft bestaan. Daarom is er elk jaar, in de maand maart, aandacht voor dit project. We denken aan hen in onze gebeden en het zendingsgeld van deze maand is voor ons project. Ook maken we tekeningen en schrijven we brieven aan hen. In de scholendienst met biddag wordt er extra aandacht aan dit project geschonken.

Eind 2016 zijn de inwoners van Gurube gevlucht naar Noord-Uganda vanwege het geweld in Zuid-Soedan. Onze bestuurder heeft hen daar bezocht en we hebben toen gemerkt hoe belangrijk het is dat we hen niet vergeten. We hopen en bidden dat ze snel weer terug kunnen naar hun huizen. De GZB bewaart het geld, dat we hebben gespaard tot de inwoners van Gurube weer veilig thuis zijn.